Monday, May 5, 2014

I. Fondul de Ten. Partea I.



Fondul de ten este, as zice eu, cea mai importanta investitie a ta in materie de machiaj. 

Care este cel mai bun fond de ten? Buna intrebare! 
Raspuns corect: cel care-ti serveste cel mai bine scopului! 
Nu cel mai scump, nici cel mai ieftin, nici cel folosit de X-uleasca, nici cel recomandat de te-miri-ce-vedeta....Nu! Cel care-ti atinge scopul pentru care-l folosesti acela este cel mai bun fond de ten.
   
      Cum imi aleg fondul de ten?
Trebuie sa tii cont de doua aspecte:
1. Nuanta tenului tau.
 Cea mai buna metoda in alegerea nuantei potrivite este testul cu linii efectuat pe piele. Acesta trebuie facut in lumina naturala. Aplica trei linii cu nuante diferite de fond de ten pe care le vei compara. Cea mai aporiata de nuanta tenului tau este castigatoarea.

2. Formula corespunzatoare pielii tale.
 Cauta un fond de ten propriu tipului tau de ten(gras, mixt, uscat, etc...subiect pentru alta postare), asta da, din start, rezistenta machiajului tau.
    Iata cum faci acest test, in functie de nuanta naturala a tenului tau, daca ai tenul:

* ALB FILDES-BEJ: aplica testul de la baza mandibulei spre gat, asteapta cateva minute pentru a vedea daca grasimile din pielea ta modifica in vreun fel pigmentii din fondul de ten.
(Acest tip de ten poate afisa pete rosii pe fata, insa nu si pe gat)

* ARAMIU-NEGRU:aplica testul de pe obraz spre mandibula si respecta cele din punctul anterior.

Daca ai acea "masca faciala", adica portiuni de piele inchisa la culoare regulate sau nu, aplica doua nuante de fond de ten in concordanta cu nuantarile, blenduieste foarte fine, fixeaza cu pudra si asta e...



 Se spune ca fondurile de ten mai scumpe ar fi mai ok, pigmentii acestora fiind de o calitate superioara, culoare este frumoasa, rezistenta. Experienta m-a invatat ca nu se aplica aceasta regula intotdeauna.
In zilele noastre, tehnologia actuala ne pune la dispozitie  o diversitate de fonduri de ten, de la cele aproape invizibile, la cele cu mare putere de acoperire.
Un fond de ten bun, nici nu trebuie sa se observe ca il ai pe fata, rolul sau este de a-ti oferi impreisa unui ten Sanatos, Frumos, fara cusur.

Ton de GALBEN in locul celui ROZ
  Daca nu ai peste rosii pe fata, nu ai de ce sa folosesti fondul de ten rozaliu care nu face decat sa imbatraneasca, ofera un aspect artificial.
Fondul de ten galben face bine oricarui tip de piele. Acesta poate fi o solutie chiar si pentru rozacee sau capilarele distruse.
Tenul inchis poate utiliza cu succes nuantari de la auriu-portocaliu pana spre maron inchis, acestui ten ii poti oferi luminozitate, nu si stralucire pentru acesta iese, oricum, foarte usor in evidenta.


Acesta a fost primul meu articol referitor la fondul de ten, voi continua cu descrierea tipurilor de fond de ten si recomandari in utilizarea acestora.
Nu ezitati sa-mi adresati intrebarile voastre care, cu siguranta, isi vor gasi raspuns.


No comments:

Post a Comment