Sunday, June 29, 2014

Tenul tau si uleiurile sale esentiale

             Au fost folosite din cele mai vechi timpuri, incepand cu vechii egipteni si continuand cu grecii, romanii si persanii. In zilele noastre, uleiurile esentiale au fost testate, verificate cu rezultate benefice(antibacterian, anti-aging, intens hidratante), inregistrate, certificate.Extrem de important, in momentul in care te decizi sa folosesti aceste uleiu este:* sa iti cunosti foarte bine tipul de piele;* intotdeauna sa le diluezi intr-un ulei vegetal, acestea fiind extrem de puternice;Recomandare standard: 12 picaturi ulei esential/30 ml ulei vegetal.



Mini-indrumar:                    1. Piele uscata: levantica, trandafir, musetel;Cele mai indicate sunt: uleiul de levantica, muscata, trandafir si lemn de santal, musetel, ylang-ylang. Acestea pot fi diluate in ulei de migdale, jojoba, avocado. Uleiul de mustelel, levantica sau trandafir fac minuni pentru pielea iritata si inflamata.
 









 
 
2. Ten gras si acnee: lamaie, lemn de cedru, arbore de ceaIn aceasta categorie intra uleiul esential de lamaie, lemn de cedru, grepfrut. Cele dintre voi care aveti probleme cu acneea, cele mai recomandate sunt uleiul din arbore de ceai, eucalipt, iasomie. Asigura-te ca pielea este curata inainte de a folosi aceste uleiuri.

i








3. Ten mixt: lemn de trandafir, levantica, muscata;

Daca ai acest tip de piele mai poti folosi si ulei de mandarina, muscata (bun si pentru celulita!), lemn de trandafir, dizolvate in ulei dulce de migdale sau ulei din sambure de caisa.  

















4. Piele matura, cu riduri: palmarosa, floare de portocalCele mai stimulante uleiuri sunt smirna, palmarosa, levantica, floare de portocal, ulei de arbore de ceai, patchouli. Acestea hidrateaza pielea in profunzime (sa nu uitam ca uleiurile esentiale sunt formate din molecule mici care penetreaza pielea pana in straturile cele mai adanci).
 



No comments:

Post a Comment